0 produkter i varukorg
Summa: 0 kr

Om Burträsk Deli
 

Företaget Burträsk Deli startades första januari 2012 som enskild firma Sture Andersson. Verksamheten består i huvudsak av rökeriverksamhet  och Västerbottensost i presentförpackningar. Min bas utgår från Burträsk som även har världens enda mejeri som kan tillverka Västerbottensost.

 

Namnet Burträsk Deli är en förkortning av Burträsk Delikatesser. Alla råvaror som finns i min verksamhet är verkligen lokala norrländska delikatesprodukter. I presentförpackningarna finns den lokala Västerbottensosten som bas tillsammans med mitt rökta och övrigt köps in från Alterhedens Rabarberi som ligger ett par mil söder om Piteå. Jag köper alla mina råvaror till rökningen lokalt. Både uppfödning och slakteri finns i Burträskbygden. Råvaran går under namnet Burträskkött,


Lokalproducerat rökt Kött

 

Det är mest griskött som jag röker tex Sidfläsk,  Karré , Picnicbog och Fläskytterfilé. Det mesta säljs på lokala marknader och några utvalda butiker.

Har tidigare levererat beställningar från Norrmejeriers webbutik men satsar nu på en egen. Leveranserna har i första hand skickats inom Sverige men även till övriga världen. 

Tar på mig att legoröka privata köttvaror tex älghjärta. bogar från lamm, rådjur m,m.

Det minsta som rökts i Grantjärn är ett bäverlår och det största en helgris för grillning på 76 kg.

Ring mig gärna på telefonnummer 070/2449873

 

Historik Grantjärnsrökt

 

Det är med stolthet och ödmjukhet jag för traditionen vidare att röka kött och fläsk i Grantjärn. Min morfar Albin Johansson rökte och på sätt konserverade byns kött och fläsk under fösta halvan 1900 talet. Den rökbastu som han byggde i mitten på 40-talet användes inte så många år då han dog 1952. Bastun som stod och förföll med endast ett spåntak fram till 2008 då jag under några dagar renoverade röken och därmed påbörjade min rökarbana.


Har numera två nya  rökbastusar som är kopior av originalet.
Grantjärn ligger mellan Kalvträsk och Hemmingen.
 
 

Om Burträsk Deli | Rökt kött | Lokalproducerat

Burträsk Deli

Vinkelgatan 5
937 31 Burträsk

Kontakta oss

070-244 98 73
sture.andersson@burtrask.com

 


© 2024 Burträsk Deli | Information Cookies